Svíčky a vonné vosky s esenciálními oleji

Co jsou esenciální oleje a proč je dáváme do našich produktů?

Esenciální oleje jsou doslova esencí - podstatou - rostlin, ze kterých pochází. Esenciální oleje neboli silice, pocházejí z květin, stromů, bylin, keřů a vůbec všech možných druhů zeleně – z jejich květů, listů, plodů, kůr, kořenů i výhonků.

Éterické oleje tvoří celý základ aromaterapie, což jsou metody, které jsou světově uznávána jako zdravotní a prevenční terapie.

 

Čím jsou tak výjimečné?

Vlastnosti esenciálních olejů ovlivňují naše emoce a již při prvním kontaktu poznáme, které na nás působí pozitivně, a která negativně. Při správném zacházení a užívání vás tyto esenciální oleje mohou zbavit migrény a bolesti hlavy, některé mají uklidňující účinky, pomohou vám od stresu a ke správnému chodu nervové soustavy nebo mohou zlepšit dýchací cesty. Spousta z nich jsou také antibakteriální, antiseptické nebo repelentní. A díky tomu považujeme esenciální oleje za zcela unikátní látky.

 

Tyto oleje můžeme extrahovat dvěma způsoby.

  • Destilací páry či horkou vodou - Tento proces prochází skrz celou rostlinu a tím vyplavuje esenci z rostlin, kterou následně upravíme do olejového základu jak ho známe.
  • Lisováním za studena. - Tento proces funguje tak, že mechanicky nebo lisem vytlačujeme rostlinou hmotu a tím způsobujeme uvolňování esenciálních šťáv. 

Co je zajímavé je, že vůně a kvalita éterických olejů není každý rok stejná. Důvod je vlastně jednoduchý, ne každý rok je úroda květin stejná. Například tento rok levandule voní víc než ten minulý.

 

 

 svíčky esenciální oleje kimmy candles

 

 

Seznam olejů, které často používáme v našich svíčkách a vonných voscích:

  • Levandule - má silné relaxační a uklidňující účinky pro naše tělo a nádherně voní
  • Geranium - jedná se olej z květiny, která svou svěžestí pomáhá od stresu, deprese či úzkosti
  • Eukalyptus - jeho chladná vůně pročistí naše dýchací cesty a uvolní je, doporučuje se při nachlazení, je to úžasný pomocník při zvládnutí rýmy
  • Bazalka - pomáhá při rýmě či nachlazení, zlepšuje náladu
  • Tea Tree - je z dalších mnoha pomocníků při nemoci a ucpaného nosu, jeho vůně posílí vaše dýchací cesty a zároveň je uvolní
  • Cironela - pohlcuje pachy v prostoru, působí jako účinný přírodní repelent
  • Ylang Ylang - je skvělým společníkem pro dny, kdy se cítíte na dně, dokáže pozvednou náladu, bojuje s depresí, působí jako přírodní repelent.
  • Citron - pozvedne náladu, zlepšuje nervový systém
  • Mandarinka - osvěžuje, rozveseluje, přináší inspiraci, zvedá náladu a posiluje spánek, to z ní dělá dalšího dobrého parťáka pro smutné dny

 

etericke oleje svicka kimmy candles 

 

Není esenciální olej jako esenciální olej

Mnoho éterických olejů na trhu nemusejí být kvalitní tak jak se tváří. Řezají se jinými látkami, míchají se, syntetizují - zkrátka už to není čistý 100% éterický olej.

A proto používáme pouze kvalitní a 100% silice s certifikáty, které zaručují jejich kvalitu. Pyšnit se můžeme například těmito certifikáty - H.E.B.B.D. a AB, které zaručují kvalitu, neobsahují ftaláty, splňují kritéria pro respektování životního prostředí, ekologické rovnováhy a samosprávy.

Naše oleje jsou dovážíme z Francie a České republiky.

certifikaty esencialni oleje Kimmy Candles

Zpět do obchodu